Oudere vrouw leest in God is a child

God is a Child

Meeting Bruegel Book
door Honoré d'O

Boekpresentatie

16 mei 2019 >> vanaf 19 u.

Lezer,

Wat een geluk! God is a Child bestaat.
Hij bestond al lang. Zij bestond al lang. Het bestaat in een onontkoombare zichtbare vorm.
Die alomtegenwoordige gedaante is van alle tijden, maar de beschaving stimuleerde ons te weinig in de waarneming, in de oefening van het waarnemen. Verschijningen zijn onafgebroken en constant, doch zeldzaam, ze zijn anders dan. Ze zijn uniek omdat. Daarom is Waarom. Kunst stelt de juiste vraag, ze geeft geen antwoord. In haar gelukte passage suggereert ze bij de lezer een kans voor een groter begrip, een beter begrijpen, opnieuw vermomd als een spel.
Het gevaar wordt veronachtzaamd.
God de vader, god de moeder, god de dulle griet, god de verwarde kijker, god de polytheïst, puber god, volwassen god,…: kind!!!
Het boek is een raadsel, een puzzel, misschien een strikvraag.

ten zeerste welkom,

Honoré

 

Officiële Eerste Opening van het boek: Philippe Van Cauteren
Woord: Luk Lambrecht
Screening: Honoré d’O

Plaats: Koer van het atelier van Honoré d’O, Scheldestraat 145 A, 9040 Sint-Amandsberg

Gelieve bij regen een paraplu mee te brengen, een handdoek of een spreuk

 

Naar aanleiding van de 450e verjaardag van Bruegels dood legt Honoré d’O voor de tentoonstelling ‘Feast of Fools. Bruegel Rediscovered’ in het Kasteel van Gaasbeek op het nachtkastje van Markiezin Visconti een boek. Om deze vergelijkende studie, gewijd aan ‘het artistieke verband’, tot een volwaardige tentoonstelling-in-een-tentoonstelling te maken, ging Honoré d’O op reis: eerst naar de gelijktijdige grote overzichtstentoonstellingen van Pieter Bruegel in Wenen en van Adriaen Brouwer in Oudenaarde, dan naar de fresco’s van Ambrogio Lorenzetti in het Palazzo Pubblico van Siena. Daar verkondigt de Allegory van Goed en Slecht Bestuur na 700 jaar nog steeds haar boodschap.

Het vertrekpunt dat deze kunstenaars bindt is hun principiële aandacht voor het lot van de reële mens waarin we onszelf herkennen. God is a Child is een reisverhaal en is een reisopdracht. De beelden zijn gekozen en geordend om ze in de eerste plaats één voor één te lezen en ze geleidelijk in groeiende verbanden te zien. De puur visuele taal legt in zijn helderheid het ‘mythologisch’ denken van het kunstwerk (van de kunstenaar) bloot.

Alle 700 beelden in het boek komen uit het archief van Honoré d’O en zijn op een uitzondering na nooit eerder getoond.

 

Het boek is verkrijgbaar in onze museumshop.