Randprogramma

Oudere vrouw leest in God is a childNaar aanleiding van de 450e verjaardag van Bruegels dood legt Honoré d’O voor de tentoonstelling ‘Feast of Fools. Bruegel herontdekt’ een boek op het nachtkastje van Markiezin Visconti.
Op 16 mei presenteert Honoré d'O dit boek: 'God is a Child. Meeting Bruegel book'. 

Jeroen Olyslaegers op de opening van Feast of Fools'Welkom op deze plek waar alles nog mogelijk is. Welkom in het hoofd van de schrijver Jeroen Olyslaegers ...’
In het kader van de expo ‘Feast of Fools. Bruegel herontdekt’ licht hij live een tipje van de wildevrouws sluier in een exclusieve lezing voor het Kasteel van Gaasbeek.

Nachtelijke afbeelding met maanEen groep van 44 dansers gaat samen met Anne Teresa en Jolente De Keersmaeker in dialoog met het natuurlijk landschap. 
Somnia is een project met de laatstejaarsstudenten van P.A.R.T.S., de dansschool opgericht door Anne Teresa De Keersmaeker in 1995.

Carll Cneut met een schilderij van BruegelVijf topillustratoren trekken onze regio rond. Op allerlei Bruegelactiviteiten kom je ze tegen terwijl ze mens, landschap en omgeving observeren en interpreteren… net als Bruegel.Op 23.06 zet Carll Cneut zijn schildersezel op in het Kasteel van Gaasbeek en gaat hij aan de slag.